Call back service

Do you need help? We will contact with you!

Scrap Metal Giants

SMG

DVD (Steven Vale)

24,95 €
Bruttopreis
Menge
Op voorraad

Beschreibung

Zoals de titel "Scrap Metal Giants" uiteraard al doet vermoeden, vervullen de grote overslagmachines en graafmachines met schrootscharen die actief zijn in de sloop en recycling van metalen objecten de hoofdrollen in deze bijna 1,5 uur durende documentaire.

In deze documentaire probeert men het voor de kijker zo interessant en boeiend mogelijk te houden, door te laten zien waar het allemaal mee begint en welke belangrijke rol de grote machines vervullen in de gehele keten van oud tot nieuw metaal.

Liebherr overslagmachines
Zo begint men met een autorecyclingbedrijf in Liverpool Docks (GB) waar men iedere week ca. 200 tot 250 auto's ontmantelen en ontdoen van milieuonvriendelijke en brandgevaarlijke stoffen voor dat deze verder deelnemen aan het recyclingproces, hierbij kan men voor 85% weer hergebruiken. Vervolgens gaat dit door de shredder (met een productie tot wel 150 ton per uur), waarna het schroot in een groot schip wordt overgeladen door 4 Liebherr R 984 overslagmachines.

Caterpillar 5130B by Rusch
Metaalschroot kan bestaan uit schroot van blikjes tot grote metalen objecten met gewichten van enkele duizenden tonnen. Aan de kust van Noorwegen word er door Thialf, 's werelds grootste kraanschip (van het Nederlandse bedrijf Heerema), delen van ontmantelde olieplatformen aangevoerd. Vervolgens worden deze secties vanaf de kade verder getransporteerd m.b.v. platformwagens (SPMT's) naar een plek waar deze verder kunnen worden gesneden en in stukken geknipt worden voor verdere recycling. Op deze plek ziet men de nieuwe door Rusch aangepaste en verbouwde Caterpillar 5130B met 25-tons schrootschaar in actie.

Evenwichtskranen
Evenwichtskranen zijn ontworpen om meer gebruik te maken van de zwaartekracht dan de hydraulische krachten bij het overslagwerk. Hierbij laat men de nieuwste en grootste evenwichtskranen van Europa's aan het werk zien. In België belicht men de E-Cranes 2000 serie en in Engeland de Sennebogen 880D welke voor de Britse zuidkust stalen staven aan het lossen is.

Multidocker overslagmachine
Staalfabrieken zijn ook een interessante bezienswaardigheid, want hier zie je dat met het gerecyclede metaal (schroot) weer tot nieuw metaal word gemaakt. Bij de Engelse staalfabriek Thamesteel Sheerness ziet men de Multidocker overslagmachines in actie met het vullen van de potten met schroot voor de oven.

 

De DVD "Scrap Metal Giants" geeft een goed en actueel beeld van alle processen en machines die deelnemen aan het recyclen van Metaal in Europa.
Op deze DVD word alles duidelijk en helder in beeld gebracht, het commentaar word door een professionele presentator in het Engels verzorgd, dit zal voor de meesten heel goed te volgen zijn die een beetje Engels kunnen.

 

Artikeldetails
SMG

Technische Daten

Autor
Steven Vale

Do you need help? We will contact with you!

16 other products in the same category:
Kunden, die diesen Artikel gekauft haben, kauften auch ...

Folgen Sie uns auf Facebook